Willimiehen Disc Golf ry on valittu Lappeenrannan Vuoden 2017 Asukastoimijaksi – Willimiehen Disc Golf ry

Willimiehen Disc Golf ry on valittu Lappeenrannan Vuoden 2017 Asukastoimijaksi

Lappeenrannan Vuoden asukastoimija -tunnustus jaettiin nyt kahdeksannen kerran. Tänä vuonna uusi valtuustokauden alussa toimintansa aloittanut kaupungin asukas- ja alueneuvosto valitsi asukkaista koostuvien alueraatien esityksistä vuoden 2017 asukastoimijaksi Willimiehen Disc Golf ry:n.

Kolmannen sektorin aktiivinen toimija

– Willimiehen Disc Golf ry on Lappeenrannassa toimiva frisbeegolf-seura, joka on pitkään tehnyt vapaaehtoistyötä lajin harrastusolosuhteiden kehittämiseksi ja rakentamiseksi kaupungissa, kertoo Pia Haakana, Lappeenrannan kaupungin asukasyhteyshenkilö.

– Lappeenrannan kaupunki on tehnyt seuran kanssa paljon yhteistyötä ratahankkeiden toteuttamiseksi lajin harrastajille. Mikä hienoa, niin seuran jäsenet ovat osallistuneet talkoilla kaupungin frisbeegolfratojen suunnitteluun ja rakentamiseen, Haakana kehuu seuran toimintaa.

Seuran aktiivisuus sai aikaan Myllymäkeen kaupungin ensimmäisen täyspitkän kentän. Se toteutui yhteistyössä seuran, kaupungin ja asukkaiden kanssa. Sammonlahden 9-korinen kenttä rakennettiin asukkaiden aloitteesta, talkoilla asukkaiden ja kaupungin kanssa. Vuosina 2016 ja 2017 valmistuneet Joutsenon ja Huhtiniemen frisbeegolfradat ovat saaneet liikkeelle lajin pariin yhä uusia eri-ikäisiä lajin harrastajia. Seura järjestää myös ilmaista frisbeegolf koulutoimintaa alakouluikäisille lapsille.

– Willimiehen Disc Golf ry:n toiminta on edistänyt merkittävällä ja esimerkillisellä tavalla asukkaiden liikunnallista vapaa-ajan toimintaa, terveyttä, hyvinvointia ja ennen kaikkea yhteisöllisyyttä, perustelee uuden asukas- ja alueneuvoston puheenjohtaja Jouni Kemppi valintaa.

Vuoden 2017 asukastoimija WDG - kuvaaja Pia Haakana.JPGVuoden Asukastoimija 2017 -tunnustus ja kunniakirja luovutettiin Lappeenrannan kaupungintalolla maanantaina 11.12.2017. Palkintoa olivat luovuttamassa Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva, asukas- ja alueneuvoston puheenjohtaja Jouni Kemppi ja varapuheenjohtaja Juhani Sirkiä sekä asukasyhteyshenkilö Pia Haakana.

Kuvateksti:

Vuoden 2017 asukastoimija Willimiehen Disc Golf ry. Palkitsemistilaisuudessa mukana olivat (vas) kaupunginjohtaja Kimmo Jarva, WDG varapuheenjohtaja Sami Miettinen, WDG puheejohtaja Timo Mäntylä, asukas ja -alueneuvoston puheenjohtaja Jouni Kemppi sekä varapuhenjohtaja Juhani Sirkiä. Kuvaaja Pia Haakana.

Vuoden asukastoimija palkinto kannustaa

Asukas- ja alueneuvosto valitsee vuosittain Asukkaiden Lappeenranta -toiminnan piirissä olevien alueraatien tekemistä ehdotuksista vuoden asukastoimijan.

Tunnustus voidaan myöntää asukasyhdistykselle tai muulle vastaavalle yhdistykselle, alueraadille tai yksittäiselle asukkaalle. Ensimmäisen kerran tunnustus jaettiin vuonna 2010 Lauritsalan alueraadille. Seuraavat palkinnon saajat ovat; maaseutuasiamies Terttu Kivinen, joutsenolainen Kontufolk ry, asukasaktiivi Juhani Sirkiä, asukasaktiivi Martta Toiviainen, Ylämaan alueraati ja ylämaalaiset talkoolaiset ja viimeksi vuoden 2016 vuoden asukastoimijaksi valittiin Saimaan ladun puheenjohtaja Sulo Tuuliainen.

– Vuosittain jaettavalla tunnustuksella halutaan kiinnittää huomiota eri toimijoiden merkitykseen kaupungin kehittämisessä. Yhteisöllisyyttä ei voida luoda pelkällä virkatoiminnalla vaan tarvitaan vapaaehtoisia asukastoimijoita ja eri yhdistyksiä toiminnallaan luomaan osallisuutta ja yhteenkuuluvuuden tunnetta ympäröivään omaan yhteiskuntaan, kaupungin asukasyhteyshenkilö kiteyttää Vuoden asukastoimija palkinnon merkityksen kaupungille.

Julkaistu kohteessa Ei kategoriaa